Number of the records: 1
Analýza a predikcia konkurencieschopnosti slovenského cukrovarníckeho a mäsového priemyslu na základe metódy PAM
Title Analýza a predikcia konkurencieschopnosti slovenského cukrovarníckeho a mäsového priemyslu na základe metódy PAM Translation Analysis and prediction of competitiveness of the Slovak sugar and meat industry using the PAM method Author info Dagmar Matošková, Marianna Blahovics Author Matošková Dagmar Co-authors Blahovics Marianna Source document Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 4, č. 3 (2004), s. 23-28. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2004. ISSN 1335-6186 Document kind schedule of articles from periodics Language Slovak Country of Edition Slovak Republic systematics 339.137 - Konkurencia Keywords priemysel cukrovarnícky * mäsopriemysel * konkurencieschopnosť * trh medzinárodný * trh poľnohospodársky * trh vnútorný * analýzy * metódy * prognózy Annotation Hodnotenie konkurencieschopnosti cukrovarníckeho a mäsového priemyslu a jej možný vývoj do roku 2013. Súčasťou analýzy sú aj ukazovatele nominálnej a efektívnej ochrany. Ani jeden zo sledovaných priemyslov nedosiahol v roku 2002 na medzinárodných trhoch komparatívne výhody. V mäsovom priemysle by sme mali konkurencieschopnosť dosahovať na domácich trhoch v 2005-2007, na zahraničných trhoch od roku 2010, v cukrovarníckom priemysle komparatívne výhody na medzinárodných trhoch by sme mohli dosahovať krátko po vstupe do EÚ. Database ARTICLES References PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Numbers 2004: 1-4
article
Number of the records: 1