Number of the records: 1
Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku
Title Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku Translation Gastro-tourism and its opportunities in Slovakia Author info Mária Pachingerová Author Pachingerová Mária EUBOBFKSC - Katedra služieb a cestovného ruchu OBF - zrušená Source document IBC. International business cooperation. Roč. 16, č. 1 (2005), s. 13-14. - Bratislava : INFORMEX, 2005. ISSN 1336-2828 Document kind schedule of articles from periodics Language Slovak Country of Edition Slovak Republic systematics 338.48 - Cestovný ruch. Politika cestovného ruchu Keywords turistika * jedlá * stravovanie spoločné * ruch cestovný * ruch cestovný domáci * ruch cestovný zahraničný * Slovensko Annotation Pojem gastronómia. Gastronómia ako súčasť systému spoločného stravovania. Predmet gastronómie a jej prostriedky. Gastroturizmus ako forma cestovného ruchu, zameraná na spoznávanie gastronómie, či už národnej alebo miestnej, spojenej s konzumovaním národných a miestnych špecialít. Gastroturizmus aktívny, pasívny, resp. vnútorný. Na Slovensku sa otvárajú národné reštauraácie cudzej proveniencie, len pomaly sa presadzuje využívanie príležitostí na uplatnenie typickej národnej slovenskej gastronómie. Zaujímavá gastronómia sa dostáva na popredné miesto v rebríčku cieľov cestovania. Základné faktory vývinu tradičnej stravy na Slovensku. Typické slovenské jedlá. Informácie o základe našej národnej gastronómie. Charakter regionálnej gastronómie na Slovensku. Public work category Scientific works in others home magazines Database PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ No. of Archival Copy E05 01029-001, OBF - Archív EPC, kópia plného textu References PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Numbers 2005: 1-4
article
Number of the records: 1