Number of the records: 1  

Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku

  1. Title Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku
    TranslationGastro-tourism and its opportunities in Slovakia
    Author infoMária Pachingerová
    Author Pachingerová Mária EUBOBFKSC - Katedra služieb a cestovného ruchu OBF - zrušená
    Source document IBC. International business cooperation. Roč. 16, č. 1 (2005), s. 13-14. - Bratislava : INFORMEX, 2005. ISSN 1336-2828
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageSlovak
    Country of EditionSlovak Republic
    systematics 338.48 - Cestovný ruch. Politika cestovného ruchu
    Keywords turistika * jedlá * stravovanie spoločné * ruch cestovný * ruch cestovný domáci * ruch cestovný zahraničný * Slovensko
    AnnotationPojem gastronómia. Gastronómia ako súčasť systému spoločného stravovania. Predmet gastronómie a jej prostriedky. Gastroturizmus ako forma cestovného ruchu, zameraná na spoznávanie gastronómie, či už národnej alebo miestnej, spojenej s konzumovaním národných a miestnych špecialít. Gastroturizmus aktívny, pasívny, resp. vnútorný. Na Slovensku sa otvárajú národné reštauraácie cudzej proveniencie, len pomaly sa presadzuje využívanie príležitostí na uplatnenie typickej národnej slovenskej gastronómie. Zaujímavá gastronómia sa dostáva na popredné miesto v rebríčku cieľov cestovania. Základné faktory vývinu tradičnej stravy na Slovensku. Typické slovenské jedlá. Informácie o základe našej národnej gastronómie. Charakter regionálnej gastronómie na Slovensku.
    Public work categoryScientific works in others home magazines
    DatabasePUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    No. of Archival CopyE05 01029-001, OBF - Archív EPC, kópia plného textu
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2005: 1-4

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.