Number of the records: 1  

Analýza a predikcia vybraných odborov potravinárskeho priemyslu

  1. Title Analýza a predikcia vybraných odborov potravinárskeho priemyslu
    TranslationAnalysis and prediction of selected branches of the food industry
    Author infoDagmar Matošková
    Author Matošková Dagmar
    Source document Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 5, č. 1 (2005), s. 47-54. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2005. ISSN 1335-6186
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageSlovak
    Country of EditionSlovak Republic
    systematics 663/664 - Potravinárstvo
    Keywords potravinárstvo * cestoviny * múka * výroba * konkurencieschopnosť * výhody komparatívne * ukazovatele * náklady * Slovensko * Európska únia * analýzy * prognózy dlhodobé
    AnnotationV článku je hodnotená konkurencieschopnosť podnikov vyrábajúcich mlynské, cestovinárske, pekárske a pečivárenské produkty v roku 2002 a jej možný vývoj do roku 2013 na základe metódy matice analýzy politiky - PAM. Súčasťou analýzy sú aj ukazovatele nominálnej a efektívnej ochrany. Komparatívne výhody dosiahli v roku 2002 všetky sledované priemyselné odbory okrem cestovinárskeho. Na domácich trhoch bol neúspešný len pekárenský priemysel. Predpovede situácie po vstupe SR do EÚ.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2005: 1-4

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.