Number of the records: 1  

Modelovanie rozdelenia miezd zamestnancov pomocou zmesi viacerých rozdelení

  1. Title Modelovanie rozdelenia miezd zamestnancov pomocou zmesi viacerých rozdelení
    Parallel titleModelling the wage distribution by a mixture distribution
    Author infoFrantišek Foltán, Zuzana Töröková
    Author Foltán František
    Co-authors Töröková Zuzana EUBFNHKBF - Katedra bankovníctva a medzinárodných financií FNH
    Source document Nové výzvy pre sociálnu politiku a globálny trh práce 2015 : elektronický zborník vedeckých prác : medzinárodná vedecká konferencia : Veľký Meder, 14. a 15. máj 2015. S. 170-177 CD-ROM. - Bratislava : Národohospodárska fakulta EU, 2015 / Přívara Andrej ; Barta Michal ; Mihály Gejza ; Přívarová Magdaléna ; Nové výzvy pre sociálnu politiku a globálny trh práce 2015 Medzinárodná vedecká konferencia. ISBN 978-80-225-4078-0
    Document kindschedule of articles from year books
    LanguageSlovak
    Country of EditionSlovak Republic
    systematics 519.2 - Pravdepodobnosť a matematická štatistika
    Keywords mzdy * modelovanie * modelovanie pravdepodobnostné * Slovensko
    AnnotationMožnosti aplikácie pravdepodobnostného modelovania výšky miezd s cieľom získať vhodné rozdelenie miezd všetkých zamestnancov v Slovenskej republike. Príspevok sa zameriava na možnosti tvorby nových rozdelení, kde využíva postup tvorby zmesi viacerých teoretických rozdelení, pričom výsledný tvar bude predstavovať lineárnu kombináciu viacerých teoretických rozdelení. Aplikácia tohto postupu je vhodná práve pri súboroch, ktoré sú značne heterogénne a nie je možné prijať hypotézu o zhode empirického rozdelenia a teoretického rozdelenia, vyjadreného jednoduchým modelom.
    Public work categoryReports at home scientific conferences
    DatabasePUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    No. of Archival CopyE15 00900-025, originál dokumentu

    File nameSizeTyp prístupu
    Plný text PDF426 KBfrom the SEK IP address after logging in
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.