Number of the records: 1  

Schematic "Cut-and-dried" Models for Global Risk of Financial System

  1. Title Schematic "Cut-and-dried" Models for Global Risk of Financial System
    TranslationSchematické šablónovité modely pre globálne riziko finančného systému
    Author infoFrantišek Hocman
    Author Hocman František EUBFNHKFI - Katedra financií FNH
    Source documentSGEM 2015 : conference proceedings : 2nd International multidisciplinary scientific conference on social sciences and arts, 26 aug. - 1 sept. 2015, Albena, Bulgaria, book 2, vol. 2. Pp. 339-346. - Sofia : STEF92 Technology, 2015 ; SGEM 2015 International multidisciplinary scientific conference on social sciences and arts. ISBN 978-619-7105-47-6. ISSN 2367-5659
    NoteVEGA 1/913/14. - Registrovaný: Web of Science
    Document kindschedule of articles from year books
    LanguageEnglish
    Country of EditionBulgaria
    systematics 336 - Financie. Verejné financie. Colníctvo. Bankovníctvo. Peňažníctvo
    Keywords financie * riziko finančné * rating * riadenie rizík * Európska únia * Slovensko * oživenie
    AnnotationGlobálny ekonomický vývoj ovplyvnený stagnáciou v eurozóne, recesiou v Ázii a geopolitickými krízami je ovplyvnený doteraz nepredikovanými rizikami nielen v oblasti finančníctva, ale aj rizikami v celkovom vývoji výkonu hospodárstva. Doteraz používané nástroje priamych opatrení neprinášajú rýchly a efektívny progres, preto je potrebné štandardizovať netradičné nástroje na meranie rizík krajín, nielen z pohľadu tradičných indikátorov, ale omnoho potrebnejších neštandardizovaných nástrojov naviazaných na parciálne ukazovatele výkonnosti ekonomiky. Analýza rizika - stručný prehľad literatúry, histórie a postupov. Schéma vyhodnocovania rizika, meranie rizika. Prehľad európskej a slovenskej legislatívy.
    Public work categoryReports at international scientific conferences
    Registered inWOS
    DatabasePUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    No. of Archival CopyE16 01664-001, kópia plného textu

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.