Number of the records: 1  

Rozlišovanie fixnej a variabilnej zložky nákladov v hotelierstve s využitím v procese ekonomického riadenia a rozhodovania

  1. Title Rozlišovanie fixnej a variabilnej zložky nákladov v hotelierstve s využitím v procese ekonomického riadenia a rozhodovania
    Parallel titleDifferentiation of fixed and variable cost components in hotel management using in the process of economic management and decision making
    Author infoRenáta Antalová
    Author Antalová Renáta EUBFHIKUA - Katedra účtovníctva a audítorstva FHI
    Source document AIESA – budovanie spoločnosti založenej na vedomostiach : zborník : 17. medzinárodná vedecká konferencia : 9. november 2017, Bratislava. S. 48-56 CD-ROM. - Bratislava : Publisher Letra Edu, 2017 / Šoltés Erik ; Antalová Renáta ; Gežík Pavel ; Hurbánková Ľubica ; Jurík Pavol ; Páleš Michal ; Bilíková Mária ; Bolgáč Ján ; AIESA - budovanie spoločnosti založenej na vedomostiach Medzinárodná vedecká konferencia. ISBN 978-80-972866-2-0
    Document kindschedule of articles from year books
    LanguageSlovak
    Country of EditionSlovak Republic
    Keywords hotelierstvo * náklady * riadenie * rozhodovanie * účtovníctvo manažérske * účtovníctvo nákladové
    AnnotationŠpecifickou oblasťou podnikania je poskytovanie ubytovacích služieb. Vyznačuje sa vysokým podielom fixných nákladov, čo predstavuje pre účtovné jednotky podnikajúce v danej oblasti rozsiahly potenciál, ale aj riziká. Prostriedkom na detekciu možných rizík i možností pozitívneho vývoja v danej oblasti môže byť manažérske účtovníctvo. Analýza bodu zvratu v ubytovacích zariadeniach. Štruktúra nákladov v ubytovacích zariadeniach a s tým spojené prevádzkové riziko. Kalkulácia neúplných nákladov a jej využitie v ubytovacích zariadeniach.
    Public work categoryReports at home scientific conferences
    DatabasePUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    No. of Archival CopyE17 00693-007, originál dokumentu

    File nameSizeTyp prístupu
    Archív publikačnej činnosti218.3 KBz IP adresy SEK po prihlásení
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.