Number of the records: 1  

Stravovanie zamestnancov v čase koronavírusu

  1. Title Stravovanie zamestnancov v čase koronavírusu
    Author infoTatiana Mičudová
    Author Mičudová Tatiana
    Source document Účtovníctvo ROPO a obcí v praxi : mesačník plný informácií z oblasti účtovníctva, daní, práva a miezd pre rozpočtové, príspevkové organizácie a obce. Roč. 15, č. 4 (2020), s. 25-28. - Bratislava : Wolters Kluwer, 2020. ISSN 1337-0197
    Document kindschedule of articles from periodics
    Country of EditionSlovak Republic
    Keywords zamestnávatelia * zamestnanci * stravovanie zamestnancov * zákony * gastronómia * spoločnosť * sprostredkovatelia * koronavírus
    AnnotationVeľa zamestnávateľov na Slovensku umožnilo svojim zamestnancom počas korovankrízy COVID-19, pracovať z domu, formou tzv. home office. Zamestnávateľ má však povinnosť zabezpečovať týmto zamestnancom stravovanie, ak je ich pracovná zmena dlhšia ako štyri hodiny. Z §152 ods 3 Zákonníka práce vyplýva pre zamestnávateľa nielen povinnosť zabezpečovať stravovanie pre svojich zamestnancov, ale aj povinnosť prispievať na jedlo. Jednou z najčastejších foriem zabezpečenia stravovania svojim zamestnancom je poskytovanie stravných lístkov. Predajcovia gastrolístkov ponúkajú zamestnávateľom v tejto dobe namiesto gastrolístkov gastrokarty. Tieto spoločnosti zabezpečujú aj distribúciu týchto kariet priamo zamestnancom, cez svojich kuriérov. Zamestnávateľ dáva tejto spoločnosti pokyn na akú sumu treba zamestnancovi dobiť kredit.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2020: 4

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.