Number of the records: 1  

Technical Efficiency of the Food and Drink Industry and Its Determinants

  1. Title Technical Efficiency of the Food and Drink Industry and Its Determinants
    TranslationTechnická efektívnosť potravinárskeho a nápojového priemyslu a jej determinanty
    Author infoZdeňka Náglová, Marie Šimpachová Pechrová
    Author Náglová Zdeňka
    Co-authors Šimpachová Pechrová Marie
    Source document Agricultural Economics. Vol. 67, no. 10 (2021), s. 409-422. - Praha : Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021. ISSN 1805-9295
    DOI 10.17221/93/2021-AGRICECON
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageEnglish
    Country of EditionCzech Republic
    Keywords priemysel potravinársky * nápoje alkoholické * nápoje nealkoholické * efektívnosť techniky * konkurencieschopnosť
    AnnotationHodnotenie technickej efektívnosti (TE) potravinárskych a nápojových spoločností v Českej republike a hľadanie jej determinantov. Analýza založená na údajoch 597 firiem. Kľúčoví hráči na trhu a menej efektívne skupiny spracovateľov. Spoločnosti so zahraničnou majetkovou účasťou majú silnú pozíciu vďaka lepšej ekonomike, no výsledky ukázali, že ich efektivita je porovnateľná s výkonnosťou českých firiem. Výsledky potvrdzujúce, že veľkosť spoločnosti ovplyvňuje jej TE.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2021: 10

    File nameSizeTyp prístupu
    Plný text PDF730.4 KBverejne dostupné
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.