Number of the records: 1  

Support for the Food Industry in the Slovak Republic

  1. Title Support for the Food Industry in the Slovak Republic
    TranslationPodpora potravinárskeho priemyslu v Slovenskej republike
    Author infoKornélia Lovciová
    Author Lovciová Kornélia EUBFHIKUA - Katedra účtovníctva a audítorstva FHI
    Source documentInternational Scientific Days 2022: Efficient, Sustainable and Resilient Agriculture and Food Systems – The Interface of Science, Politics and Practice : Conference Proceedings. Pp. 96-104. - Nitra : Slovak University of Agriculture in Nitra, 2022 ; International Scientific Days 2022: Efficient, Sustainable and Resilient Agriculture and Food Systems – The Interface of Science, Politics and Practice International Scientific Conference. ISBN 978-80-552-2507-4
    DOI https://doi.org/10.15414/isd2022.s1.10
    Document kindschedule of articles from year books
    LanguageEnglish
    Country of EditionSlovak Republic
    Keywords priemysel potravinársky * sebestačnosť potravinová * rozvoj trvalo udržateľný * udržateľnosť * investovanie * výkazníctvo účtovné * podpora štátna * Slovensko * dohody medzinárodné * Európska únia
    AnnotationPotravinársky priemysel zohráva dôležitú úlohu v hospodárskej politike a jeho rozvoj závisí od produktivity poľnohospodárstva. Poľnohospodárska produktivita sa v budúcnosti môže stať kľúčovou otázkou, pretože je potrebné nielen vyrábať viac, ale aj vyrábať udržateľným spôsobom. Možnosti účasti potravinárskych podnikov vo výzvach a podporných programoch schválených vládou Slovenskej republiky v aktuálnych strategických plánoch, ako aj poskytovanie dotácií na zelené investície do inovácií v potravinárskych podnikoch a zverejňovanie nefinančných informácií o úsilí budovať potravinársky priemysel v SR v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja stanovených vo výročnej správe v súlade so zákonom o účtovníctve, pretože potravinársky priemysel si v súčasnosti vyžaduje zmeny smerujúce k modernizácii, inovácii a transformácii výroby s efektívnejším využívaním zdrojov s cieľom zabezpečiť dostatok potravín pre obyvateľstvo v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja.
    Public work categoryReports at home scientific conferences
    DatabasePUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    No. of Archival CopyE22 00561-001, online

    File nameSizeTyp prístupu
    Plný text PDF1 MBverejne dostupné
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.