Number of the records: 1  

Vývoj českého cukrovarnictví

  1. Title Vývoj českého cukrovarnictví
    Parallel titleDevelopment of Sugar Factories in Czech Republic
    TranslationVývoj českého cukrovarníctva
    Author infoAntonín Věžník, Filip Jadlovský
    Author Věžník Antonín
    Co-authors Jadlovský Filip
    Source document Geografické informácie : časopis Katedry geografie a regionálneho rozvoja FPV UKF v Nitre. Roč. 25, č. 2 (2021), s. 88-108. - Nitra : Fakulta prírodných vied Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, 2021. ISSN 1337-9453
    DOI 10.17846/GI.2021.25.2.88-108
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageCzech, English
    Country of EditionSlovak Republic
    Keywords geografia hospodárska * priemysel cukrovarnícky * cukrovarníctvo * cukrovary * cukor * repa cukrová * výroba poľnohospodárska * vývoj štruktúry hospodárskej * Česko
    AnnotationCukrovarníctvo má v Českej republike významnú históriu, a to tak z hľadiska pestovania cukrovej repy, ako aj výroby cukru. Tento fenomén pretrváva v ČR už viac ako 200 rokov a počas tohto dlhého obdobia prešiel niekoľkými etapami, ktoré mali pozitívny aj negatívny vplyv na historický vývoj českého cukrovarníctva. Cieľom článku je analyzovať české cukrovarníctvo z geografického hľadiska, najmä z hľadiska historického vývoja počtu cukrovarov, ale aj súčasného stavu českého cukrovarníctva. Zhodnotený je aj vplyv spoločnej poľnohospodárskej politiky Európskej únie na výrobu cukru v ČR a načrtnuté sú možnosti ďalšieho rozvoja tohto odvetvia v ČR. Historický vývoj českého cukrovarníctva je charakterizovaný najmä z hľadiska počtu cukrovarov, ktoré sú uvedené v tabuľkách a grafoch.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2021: 2

    File nameSizeTyp prístupu
    Plný text PDF1 MBpublicly available
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.