Number of the records: 1
Impact of Emotional Intelligence on Knowledge Sharing among Employees Working at SMEs in the Tourism and Service Sector
Title Impact of Emotional Intelligence on Knowledge Sharing among Employees Working at SMEs in the Tourism and Service Sector Translation Vplyv emocionálnej inteligencie na zdieľanie znalostí medzi zamestnancami pracujúcimi v malých a stredných podnikoch v sektore cestovného ruchu a služieb Author info Ladislav Mura, Tibor Zsigmond Author Mura Ladislav EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF Co-authors Zsigmond Tibor Source document Innovation Strategies and Organizational Culture in Tourism : Concepts and Case Studies on Knowledge Sharing. Pp. 13-28. - London : Taylor & Francis Group, 2024. ISBN 978-1-032-63337-4 DOI 10.4324/9781032633374 Note VEGA 1/0718/22. - GAAA/2022/16 Document kind schedule of articles from year books Language English Country of Edition Great Britain Keywords ruch cestovný * zamestnanci * inteligencia emocionálna * pracovníci * sily pracovné * podnik malý * podnik stredný Annotation V posledných desaťročiach spoločnosti uznali, že znalosti sú kľúčové pre udržanie priaznivej pozície spoločnosti na trhu (Milczarek et al., 2015; Szabó- Szentgróti et al., 2019; Zakrzewska et al., 2022; Sarihasan et al., 2022). Na úspech to však nestačí, pretože úspech organizácií ovplyvňujú aj iné faktory. Špecifické znalosti sú základom pre získanie konkurenčnej výhody. V prípade MSP zohrávajú významnú úlohu znalosti a primárnym zdrojom vedomostí sú samotní zamestnanci (Ključnikov a kol., 2022; Ključnikov a kol., 2021; Civelek a kol., 2021; Wach a kol., 2023). Nestačí získať vedomosti, ktoré sú dôležité pre organizácie; je potrebné zabezpečiť, aby bola dostupná pre zamestnancov organizácie, ktorí ju budú využívať. Public work category Scientific titles in foreign noticed scientific year-books (not conference) Database PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ No. of Archival Copy E24 00201-001, kópia plného textu
File name Size Typ prístupu PDF zabezpečené 3 MB available after login article
Number of the records: 1