- Development of the Number of Overnight Stays by Foreign Tourists in S…
Number of the records: 1  

Development of the Number of Overnight Stays by Foreign Tourists in Slovak Tourism Regions

  1. Title Development of the Number of Overnight Stays by Foreign Tourists in Slovak Tourism Regions
    TranslationVývoj počtu prenocovaní zahraničných turistov v regiónoch cestovného ruchu Slovenska
    Author infoMartin Schmidt
    Author Schmidt Martin EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF
    Source document MERKÚR 2024 : Proceedings of the International Scientific Conference for PhD. Students and Young Scientists : December 6, 2024, Bratislava, Slovak Republic. Pp. 152-160. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2024 / Hlavatý Ivan ; Benešová Dana ; Červenka Peter ; Čukanová Miroslava ; MERKÚR 2024 International Scientific Conference. ISBN 978-80-225-5216-5
    Document kindschedule of articles from year books
    LanguageSlovak
    Country of EditionSlovak Republic
    Keywords ruch cestovný * ruch cestovný domáci * turistika * cudzinci * technológie nové * digitalizácia
    AnnotationCieľom tohto príspevku je identifikovať nadchádzajúci vývoj počtu prenocovaní zahraničných turistov vo viacerých turistických regiónoch Slovenska. Naším cieľom je najmä identifikovať región s najväčším nárastom počtu prenocovaní zahraničných turistov v rokoch 2024-2027. Kľúčovou použitou metódou bola funkcia prognózy. V súvislosti s touto metódou odhaľujeme niekoľko zistení zameraných na percentuálny nárast aplikovaného ukazovateľa. Spomedzi všetkých skúmaných regiónov možno najvyšší nárast počtu prenocovaní zahraničných turistov očakávať v regióne Horehronie. V porovnaní s rokom 2019 by nárast v roku 2027 mohol dosiahnuť 34 %.
    Public work categoryReports at home scientific conferences
    DatabasePUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    No. of Archival CopyE24 00615-002, kópia plného textu

    File nameSizeTyp prístupu
    PDF zabezpečené388.2 KBavailable after login
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.