Number of the records: 1  

Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách

  1. Title Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách
    Author infoIvan Masár
    Author Masár Ivan
    Source document Odpady : minimalizácia, zhodnocovanie a zneškodňovanie : odborný dvojmesačník. Roč. 25, č. 3-4 (2025), s. 5-9. - Bratislava : Wolters Kluwer SR, 2025. ISSN 1335-7808
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageSlovak
    Country of EditionSlovak Republic
    Keywords potraviny * odpad * odpad komunálny * odpad výrobný * odpadky * maloobchod * gastronómia * opatrenia
    AnnotationPotravinový odpad vzniká vo všetkých etapách výroby a spotreby v rámci celého potravinového reťazca: v poľnohospodárskej prvovýrobe, potravinárskom priemysle, doprave, veľkoobchode a maloobchode, stravovacích službách a domácnostiach. V príspevku zameriame pozornosť na odvetvia maloobchodu a gastronomických služieb, kde sa tvorí takmer 1/5 z celkového objemu potravinového odpadu. Uvedieme príklady opatrení aplikované v maloobchode a stravovacích službách niektorých priemyselne vyspelých krajín, ktoré prispievajú k zníženiu potravinového odpadu. Predajcovia potravín, poskytovatelia stravovacích služieb, štátna správa a v neposlednom rade samotní spotrebitelia musia zvýšiť úsilie pri zavádzaní a využívaní opatrení na znižovanie potravinového odpadu.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2025: 3-4

    File nameSizeTyp prístupu
    PDF zabezpečené174 KBavailable after login
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.