Number of the records: 1
Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle
Title Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle Author info Ivan Masár Author Masár Ivan Source document Odpady : minimalizácia, zhodnocovanie a zneškodňovanie : odborný dvojmesačník. Roč. 25, č. 5-6 (2025), s. 9-13. - Bratislava : Wolters Kluwer SR, 2025. ISSN 1335-7808 Document kind schedule of articles from periodics Language Slovak Country of Edition Slovak Republic Keywords odpad * odpad komunálny * odpad výrobný * odpadky * potraviny * priemysel * priemysel potravinársky Annotation Potravinový odpad vzniká vo všetkých hospodárskych odvetviach, pričom potravinársky priemysel nie je výnimkou. Pri spracovaní poľnohospodárskych produktov rastlinného a živočíšneho pôvodu na finálne potravinárske výrobky sa tiež tvorí odpad. U spracovateľov poľnohospodárskych surovín a výrobcov potravín môže vzniknúť v každej fáze dodávateľského a výrobného reťazca. V závislosti od odvetvia potravinárskeho priemyslu a používaných výrobných postupov predstavuje podiel potravinového odpadu 1 až 10 %. Database ARTICLES References PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Numbers 2025: 5-6
File name Size Typ prístupu PDF zabezpečené 171.5 KB available after login article
Number of the records: 1