- Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle
Number of the records: 1  

Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle

  1. Title Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle
    Author infoIvan Masár
    Author Masár Ivan
    Source document Odpady : minimalizácia, zhodnocovanie a zneškodňovanie : odborný dvojmesačník. Roč. 25, č. 5-6 (2025), s. 9-13. - Bratislava : Wolters Kluwer SR, 2025. ISSN 1335-7808
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageSlovak
    Country of EditionSlovak Republic
    Keywords odpad * odpad komunálny * odpad výrobný * odpadky * potraviny * priemysel * priemysel potravinársky
    AnnotationPotravinový odpad vzniká vo všetkých hospodárskych odvetviach, pričom potravinársky priemysel nie je výnimkou. Pri spracovaní poľnohospodárskych produktov rastlinného a živočíšneho pôvodu na finálne potravinárske výrobky sa tiež tvorí odpad. U spracovateľov poľnohospodárskych surovín a výrobcov potravín môže vzniknúť v každej fáze dodávateľského a výrobného reťazca. V závislosti od odvetvia potravinárskeho priemyslu a používaných výrobných postupov predstavuje podiel potravinového odpadu 1 až 10 %.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2025: 5-6

    File nameSizeTyp prístupu
    PDF zabezpečené171.5 KBavailable after login
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.