Number of the records: 1  

Konkurencieschopnosť slovenského mliekarenského priemyslu v procese prípravy pre vstup do EÚ

  1. Title Konkurencieschopnosť slovenského mliekarenského priemyslu v procese prípravy pre vstup do EÚ
    TranslationCompetitiveness of the Slovak milk industry in the EU pre-accession period
    Author infoĽudmila Nagyová
    Author Nagyová Ľudmila
    Source document Zemědělská ekonomika = Agricultural economics : mezinárodní vědecký časopis. Roč. 46, č. 11 (Listopad 2000), s. 515-520. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2000. ISSN 0139-570X
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageSlovak
    Country of EditionCzech Republic
    systematics 636/639 - Chov zvierat. Produkty domácich zvierat a zveriny. Poľovníctvo. Rybárstvo
    Keywords priemysel mliekarský * mlieko * potravinárstvo * Slovensko * ukazovatele ekonomické * konkurencieschopnosť * výhody konkurenčné * trh zahraničný * Európska únia
    AnnotationPosúdenie konkurencieschopnosti slovenských potravinárskych výrobkov má mimoriadny význam v predvstupovom období Slovenska do európskych štruktúr. Analýza súčasného stavu mliekarenského priemyslu na Slovensku a výpočet vybraných ukazovateľov umožňujúcich posudzovať konkurencieschopnosť výrobkov mliekarenského priemyslu poukázali na kladné saldo v zahraničnom obchode s mliekom a mliečnymi výrobkami, komparatívne výhody ako aj ich nízku konkurencieschopnosť na trhu CEFTA a EÚ. V závere príspevku sú načrtnuté oblasti, v ktorých reštrukturalizácia tohto odvetvia bude pokračovať.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2000: 7-12

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.