Number of the records: 1
Public Atitudes to GM Foods. The Balancing of Risks and Gains
Title Public Atitudes to GM Foods. The Balancing of Risks and Gains Translation Verejný postoj ku GM potravinám. Vyvažovanie rizík a ziskov Author info John Hudson, Anetta Čaplánová, Marcel Novák Author Hudson John Co-authors Čaplánová Anetta EUBFNHKET - Katedra ekonómie FNH Novák Marcel EUBFNHKET - Katedra ekonómie FNH Source document Appetite. Vol. 92 (2015), pp. 303-313 online. - London : Elsevier Applied Science. ISSN 1095-8304 Note Registrovaný: Scopus Document kind schedule of articles from periodics Language English Country of Edition Great Britain systematics 316.6 - Sociálne správanie. Psychologická sociológia. Sociálna psychológia Keywords potraviny modifikované geneticky * modernizácia technológie * inžinierstvo génové * rozvoj vedeckotechnický * mienka verejná Annotation Faktory tvorby názoru verejnosti na geneticky modifikované potraviny. Sociánoekonomické faktory, vnímanie prirodzenosti produktu a vplyvu na životné prostredie a uprednostnenie cisgenézy pred transgenézou. Modelovanie postoja verejnosti k GM potravinám. Vedomosti, vedecké pozadie, vzdelanie rodičov a náboženstvo ako hlavné faktory pri tvorbe povedomia o GM potravinách. Public work category Scientific titles in foreign carented magazines and noticed year-books Registered in WOS Registered in SCOPUS Database PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ No. of Archival Copy E15 01143-001, kópia plného textu
article
Number of the records: 1