Number of the records: 1
Hygiena v provozovnách stravovacích služeb
Title Hygiena v provozovnách stravovacích služeb Parallel title Hygiene in Catering Services Translation Hygiena v prevádzkach stravovacích služieb Author info Pavla Burešová, Květoslava Šustová, Miroslav Fišera, Stanislav Kráčmar Author Burešová Pavla Co-authors Šustová Květoslava Fišera Miroslav Kráčmar Stanislav Source document Journal of Tourism, Hospitality and Commerce : vědecko-odborný recenzovaný časopis. Roč. 11, č. 2 (2020), s. 8-15. - Brno : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Brno, 2020. ISSN 1804-3836 Document kind schedule of articles from periodics Language Czech Country of Edition Czech Republic Keywords gastronómia * zariadenia stravovacie * hygiena * hygiena výživy * jedlá * predpisy * pandémia * koronavírus * ochrana zdravia Annotation Stručný pohľad na súčasné stravovacie služby s ohľadom na využívanie a dodržiavanie hygienických štandardov, aj v kontexte zvýšených požiadaviek na hygienu v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Predpisy a smernice v rámci Európskej únie, nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) o hygiene potravín a legislatívna situácia v Českej republike. Kľúčové hygienické predpisy v stravovacích službách a ich súčasný stav z hľadiska uskutočnených hygienických kontrol. Najčastejšie kontaminácie spôsobené z dôvodu nevhodného spôsobu skladovania surovín, prípravy či podávania jedla a osobnej hygieny pracovníkov. Database ARTICLES References PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Numbers 2020: 2
File name Size Typ prístupu Plný text PDF 324.1 KB z IP adresy SEK po prihlásení article
Number of the records: 1