Number of the records: 1
Slovenské potravinárstvo čaká náročná úloha prispôsobiť sa normám Európskej únie
Title Slovenské potravinárstvo čaká náročná úloha prispôsobiť sa normám Európskej únie Author info J. Kerekréty Author Kerekréty J. Source document Trend. Roč. 5, č. 14 (1995), s. 16A Document kind schedule of articles from periodics Language Slovak Country of Edition Slovak Republic systematics 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy Keywords potravinárstvo * potraviny * kvalita výrobkov * kontrola kvality * systém riadenia kvality * HACCP * ISO 9000 * normy medzinárodné * Slovensko * legislatíva * Európska únia Annotation Kontrola kvality za bývalej, centrálne riadenej výroby, a v trhovom mechanizme. Potreba priblíženia potravinárskej legislatívy k zákonom EÚ. Jednotný postup pri zabezpečovaní kvality potravín. Vedecky prepracovaný systém zabezpečovania zdravotnej neškodnosti potravín - Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). Normy radu ISO 9000 - riadenie a systém zabezpečovania kvality. Firma Bureau Veritas Slovakia - zavádzanie systémov kvality a certifikácie podľa noriem radu ISO 9000. Database ARTICLES
article
Number of the records: 1