Number of the records: 1  

Economic performance of the Slovak food industry

  1. Title Economic performance of the Slovak food industry
    TranslationHospodárske výsledky slovenského potravinárskeho priemyslu
    Author infoSvetlana Belešová
    Author Belešová Svetlana
    Source document Agricultural economics : an international journal = mezinárodní vědecký časopis. Vol. 50, no. 11 (2004), s. 495-501. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2004. ISSN 0139-570X
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageEnglish
    Country of EditionCzech Republic
    systematics 663/664 - Potravinárstvo
    Keywords potravinárstvo * výsledok hospodársky * vstupy * nákladovosť produkcie * výnosy * odbory výrobné * zisk * 2002-2004
    AnnotationEkonomicko-finančná pozícia slovenského potravinárskeho priemyslu v roku 2003. Pokles hospodárskeho výsledku potravinárov v porovnaní s rokom 2002. Príčiny poklesu v dôsledku v dôsledku rýchlejšieho poklesu výnosov ako nákladov, pri medziročnom zvýšení nákladovosti výnosov a zároveň poklese výroby. Z celkového počtu prevažovali ziskové podniky, avšak medziročne sa zvýšil podiel stratových na úkor ziskových podnikov. Z najvýznamnejších odborov patrili škrobárenský, cukrovarnícky, cukrovinkársko-pečivárenský s výrobou kávovín medzi odbory, v korých boli všetky podniky ziskové.
    URL http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/58790.pdf
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2004: 7-12

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.