Number of the records: 1  

Working Capital Management in the Food and Beverage Industry: Evidence From Listed European Companies

  1. Title Working Capital Management in the Food and Beverage Industry: Evidence From Listed European Companies
    TranslationRiadenie pracovného kapitálu v potravinárskom a nápojovom priemysle: dôkazy od kótovaných európskych spoločností
    Author infoÖzkaya Hakan, Şebnem Yaşar
    Author Hakan Özkaya
    Co-authors Yaşar Şebnem
    Source document Agricultural Economics. Vol. 69, no. 2 (2023), pp. 78-88. - Praha : Czech Academy of Agricultural Sciences, 2023. ISSN 1805-9295
    DOI 10.17221/383/2022-AGRICECON
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageEnglish
    Country of EditionCzech Republic
    Keywords kapitál pracovný * priemysel potravinársky * spoločnosti * kótovanie * zisk * likvidita * hotovosť * riadenie finančné
    AnnotationOptimalizácia obežných aktív a zdrojov ich financovania je pre firmy veľmi dôležitá pre udržanie ich existencie s najvyššou mierou ziskovosti. Empirické dôkazy z potravinárskeho a nápojového priemyslu o účinkoch riadenia pracovného kapitálu (WCM - Working Capital Management) na ziskovosť sú však vzácne a zmiešané. Cieľom tejto štúdie je pochopiť, ako rôzne zložky WCM ovplyvňujú ziskovosť kótovaných európskych spoločností v oblasti potravín a nápojov (F&B). Na tento účel bola použitá metodológia statických panelových údajov na testovanie vzťahu medzi ziskovosťou a WCM meraným cyklom konverzie hotovosti a jeho komponentmi. Výsledky naznačujú negatívny vzťah medzi ziskovosťou a cyklom konverzie hotovosti.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2023: 2

    File nameSizeTyp prístupu
    Plný text PDF149.4 KBpublicly available
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.