Number of the records: 1
Working Capital Management in the Food and Beverage Industry: Evidence From Listed European Companies
Title Working Capital Management in the Food and Beverage Industry: Evidence From Listed European Companies Translation Riadenie pracovného kapitálu v potravinárskom a nápojovom priemysle: dôkazy od kótovaných európskych spoločností Author info Özkaya Hakan, Şebnem Yaşar Author Hakan Özkaya Co-authors Yaşar Şebnem Source document Agricultural Economics. Vol. 69, no. 2 (2023), pp. 78-88. - Praha : Czech Academy of Agricultural Sciences, 2023. ISSN 1805-9295 DOI 10.17221/383/2022-AGRICECON Document kind schedule of articles from periodics Language English Country of Edition Czech Republic Keywords kapitál pracovný * priemysel potravinársky * spoločnosti * kótovanie * zisk * likvidita * hotovosť * riadenie finančné Annotation Optimalizácia obežných aktív a zdrojov ich financovania je pre firmy veľmi dôležitá pre udržanie ich existencie s najvyššou mierou ziskovosti. Empirické dôkazy z potravinárskeho a nápojového priemyslu o účinkoch riadenia pracovného kapitálu (WCM - Working Capital Management) na ziskovosť sú však vzácne a zmiešané. Cieľom tejto štúdie je pochopiť, ako rôzne zložky WCM ovplyvňujú ziskovosť kótovaných európskych spoločností v oblasti potravín a nápojov (F&B). Na tento účel bola použitá metodológia statických panelových údajov na testovanie vzťahu medzi ziskovosťou a WCM meraným cyklom konverzie hotovosti a jeho komponentmi. Výsledky naznačujú negatívny vzťah medzi ziskovosťou a cyklom konverzie hotovosti. Database ARTICLES References PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Numbers 2023: 2
File name Size Typ prístupu Plný text PDF 149.4 KB publicly available article
Number of the records: 1