Number of the records: 1
Selected Views on Eating Habits and Lifestyle Changes of Consumers During the COVID-19 Pandemic Through the Optics of Supply Chains
Title Selected Views on Eating Habits and Lifestyle Changes of Consumers During the COVID-19 Pandemic Through the Optics of Supply Chains Translation Vybrané pohľady na stravovacie návyky a zmeny životného štýlu spotrebiteľov počas pandémie COVID-19 optikou dodávateľských reťazcov Author info František Pollák, Peter Markovič, Róbert Világi Author Pollák František EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM Co-authors Markovič Peter EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM Világi Róbert EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM Source document IDIMT-2022: Digitalization of Society, Business and Management in a Pandemic : 30th Interdisciplinary Information Management Talks, Sept. 7–9, 2022 Prague, Czech Republic. Pp. 235-242 online. - Linz : TRAUNER Verlag, 2022 ; IDIMT-2022: Digitalization of Society, Business and Management in a Pandemic Interdisciplinary Information Management Talks. ISBN 978-3-99113-758-0 DOI 10.35011/IDIMT-2022-235 Note VEGA 1/0140/21. - IVSUPS005 Document kind schedule of articles from year books Language English Country of Edition Austria Keywords pandémia * koronakríza * donáška do domu * jedlá * správanie spotrebiteľa * reťazce dodávateľsko-odberateľské * obchod elektronický * reputácia podniku * internet * prostredie virtuálne Annotation Zmeny zvykov v stravovaní v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, so zameraním na vybrané zmeny v životnom štýle Čechov a Slovákov. Skúmanie zmien v stravovacích návykoch zákazníkov, ktorí sa boli pod tlakom sociálneho odstupu a opätovného uzavretia kamenných podnikov nútení presunúť do virtuálneho sveta, čím koncept donášky jedla nadobudol v týchto podmienkach nový rozmer, čo v kombinácii s podnikmi a službami fungujúcimi na báze zdieľanej ekonomiky vytvorilo jedinečnú situáciu pre obnovu tohto sektora. Teoretický prehľad a empirická analýza online reputácie hlavných hráčov v odvetví donášky jedla na sledovaných trhoch v porovnaní s lídrami tohto odvetvia v USA, čím sa vytvorilo aj východisko pre nasledujúci komplexný výskum reputácie spoločností pôsobiacich v rámci zdieľanej a nízkouhlíkovej ekonomiky. Public work category Reports at international scientific conferences Registered in SCOPUS Database PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ No. of Archival Copy E22 00335-002, kópia plného textu
File name Size Typ prístupu Plný text PDF 192 KB z IP adresy SEK po prihlásení article
Number of the records: 1