Number of the records: 1
A General equlibrium analysis of food industry considering the food quality
Title A General equlibrium analysis of food industry considering the food quality Translation Analýza všeobecnej rovnováhy v potravinárskom priemysle so zreteľom na kvalitu potravín Author info Pu-Yan Nie, You-Hua Chen Author Nie Pu-Yan Co-authors Chen You-Hua Source document Agricultural economics. Vol. 60, no. 7 (2014), s. 301-308. - Prague : Czech academy of agricultural sciences, 2014. ISSN 0139-570X Document kind schedule of articles from periodics Language English Country of Edition Czech Republic systematics 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy Keywords rovnováha dynamická * bezpečnosť potravinová * kvalita potravín * priemysel potravinársky * regulácia trhu Annotation Model dynamickej rovnováhy na základe množstva a kvality potravín. Dopady konkurencie na ceny, výkon, zisk a sociálny blahobyt. Tri závery výskumu: Vyššia konkurencia znižuje kvalitu potravín; Regulácie zvyšujú kvalitu len krátkodobo; Dopady (negatívne) regulácie znášajú výhradne výrobcovia, spotrebitelia profitujú. Database ARTICLES References PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Numbers 2014: 7-12
File name Size Typ prístupu PDF fulltext 132.2 KB verejne dostupné article
Number of the records: 1