Number of the records: 1  

Evolution of the Bankruptcy Rate Indicator in the Chemical Segment in Slovakia in the Context of the Pandemic

  1. Title Evolution of the Bankruptcy Rate Indicator in the Chemical Segment in Slovakia in the Context of the Pandemic
    TranslationVývoj ukazovateľa miery bankrotu v chemickom segmente na Slovensku v kontexte pandémie
    Author infoJana Kajanová, Daniel Tóth
    Author Kajanová Jana
    Co-authors Tóth Daniel
    Source document Acta Oeconomica Universitatis Selye : International Scientific Journal. Vol. 12, no. 1 (2023), pp. 18-27. - Komárno : Univerzita J. Selyeho v Komárne, 2023. ISSN 1338-6581
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageEnglish
    Country of EditionSlovak Republic
    Keywords bankrot * priemysel chemický * pandémia * koronavírus * Slovensko
    AnnotationPandémia prinútila mnohé podniky zastaviť alebo obmedziť svoje prevádzky, čo viedlo k poklesu výnosov a ziskov. Cieľom tohto výskumu je analyzovať finančné zdravie vybraných spoločností na Slovensku pomocou Altman Z-score a zistiť, ako epidémia COVID-19 ovplyvnila ich finančnú stabilitu, poskytnúť pohľad na finančnú situáciu spoločností a pomôcť investorom. a ďalšie zainteresované strany prijímajú informované rozhodnutia. Altmanovo Z-skóre je finančný pomer, ktorý sa používa na predpovedanie pravdepodobnosti bankrotu spoločnosti. Poskytuje firmám praktický nástroj na meranie ich finančného zdravia a prijímanie vhodných opatrení na riešenie akýchkoľvek problémov, ktoré môžu nastať. Pandémia COVID-19 mala vplyv na finančné zdravie spoločností, ale nebola natoľko významná, aby spôsobila riziko bankrotu ktorejkoľvek z nich. Tento výskum zdôrazňuje dôležitosť pravidelnej finančnej analýzy pre podniky, aby si udržali finančné zdravie a vyhli sa riziku bankrotu.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2023: 1

    File nameSizeTyp prístupu
    Plný text PDF1 MBpublicly available
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.