Number of the records: 1
Sladidlá a ich využitie v potravinárstve a nápojovom priemysle
Title Sladidlá a ich využitie v potravinárstve a nápojovom priemysle Translation Sweeteners and their Use in the Food and Beverage Industry Author info Ján Durec, Dagmar Kozelová, Martina Fikselová Author Durec Ján Co-authors Kozelová Dagmar Fikselová Martina Source document Journal of tourism, hospitality and commerce : vědecko-odborný recenzovaný časopis. Roč. 9, č. 2 (2018), s. 37-44. - Brno : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Brno, 2018. ISSN 1804-3836 Document kind schedule of articles from periodics Language Slovak Country of Edition Czech Republic Keywords nápoje nealkoholické * cukor * potravinárstvo * gastronómia * zdravie * choroby civilizačné Annotation Charakteristika sladidiel ako prídavných látok, ich rozdelenie, prírodné a umelé sladidlá. Vplyv sacharidov na stúpajúci výskyt civilizačných ochorení. Využívanie alternatívnych sladidiel v nápojovom priemysle. Používanie prírodných sladidiel v domácnostiach. Problematika tzv. funkčných nápojov a výživových tvrdení, gastronómii a potravín nového typu. Database ARTICLES References PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Bunches 2018: 1-2
File name Size Typ prístupu Plný text PDF 504.9 KB from the SEK IP address after logging in article
Number of the records: 1