Number of the records: 1
Sustainable Packaging Dedicated to Diet Catering
Title Sustainable Packaging Dedicated to Diet Catering Translation Udržateľné balenie určené pre diétne stravovanie Author info Anna Cierniak-Emerych, Szymon Dziuba, Jacqueline A. Rowiecka, Malgorzata Agnieszka Jarossová Author Cierniak-Emerych Anna Co-authors Dziuba Szymon Rowiecka Jacqueline A. Jarossová Malgorzata Agnieszka EUBOBFKMA - Katedra marketingu OBF Source document Významné aspekty udržateľného rozvoja : zborník vedeckých statí. S. 13-20. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2022 / Jarossová Malgorzata Agnieszka ; Hlavatý Ivan ; Krzywonos Małgorzata ; Gubíniová Katarína. ISBN 978-80-225-5002-4 Note VEGA 1/0398/22 Document kind schedule of articles from year books Language English Country of Edition Slovak Republic Keywords rozvoj trvalo udržateľný * prostredie životné * potraviny * balenie * obaly * spotrebitelia Annotation Činnosť spoločností ponúkajúcich externe dodávané služby krabičkovej diéty odráža potreby deklarované dnešnými spotrebiteľmi. Denne dodávaný súbor jedál ponúkaných v jednorazových obaloch vyhodený zákazníkmi do odpadu má negatívny vplyv na životné prostredie. Účelom tohto článku je pokúsiť sa načrtnúť alternatívy k bežne používaným obalom na jedno použitie v odvetví diétneho stravovania a mieru preferencie ich nákupu spotrebiteľmi. Zákazníci dietetických stravovacích spoločností boli empiricky skúmaní. Ako kvalitatívna výskumná technika bol použitý individuálny hĺbkový rozhovor. Z empirickej štúdie vyplynulo, že zákazníci nejakým spôsobom požadujú od podnikov udržateľné správanie, ale nie sú ochotní investovať svoj vlastný kapitál pre celkové dobro. Public work category Scientific titles in home noticed scientific year-books (not conference) Database PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ No. of Archival Copy E23 00058-003, kópia plného textu
File name Size Typ prístupu Plný text PDF 102.3 KB from the SEK IP address after logging in article
Number of the records: 1