Number of the records: 1
Selected Aspects of Preferences and Level of Knowledge of Tourism Students in the Field of Gastronomy
Title Selected Aspects of Preferences and Level of Knowledge of Tourism Students in the Field of Gastronomy Translation Vybrané aspekty preferencií a úrovne vedomostí študentov cestovného ruchu v oblasti gastronómie Author info Radúz Dula, Roman Lacko Author Dula Radúz EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF Co-authors Lacko Roman EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF Source document Studia commercialia Bratislavensia : Scientific Journal of Faculty of Commerce, University of Economics in Bratislava : vedecký časopis Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. Roč. 17, č. Special Issue (2024), s. 80-91. - Bratislava : Ekonomická univerzita v Bratislave, 2024. ISSN 1339-3081 Note KEGA 020EU-4/2024. - VEGA 1/0271/23 Document kind schedule of articles from periodics Language English Country of Edition Slovak Republic Keywords ruch cestovný * gastronómia * študenti * vzdelávanie * dotazníky Annotation Gastronómia je v súčasnosti jedným z najvyužívanejších typov služieb venovaných stravovaniu ľudí. V literatúre sa často stretávame s tým, že aj keď ľudia poznajú význam slova gastronómia, nepoznajú jeho konkrétnejšie špecifikácie. Cieľom príspevku je zhodnotiť všeobecné znalosti v oblasti gastronómie u študentov vysokých škôl, ktorí študujú podnikanie v cestovnom ruchu a službách. Na dosiahnutie tohto cieľa bol ako najvhodnejšia metóda zvolený dotazníkový prieskum, ktorý sa uskutočnil v novembri 2023. Vzorku tvorilo viac ako 150 respondentov. Výsledky poukazujú na nedostatočný prehľad vo vybraných oblastiach a naznačujú tak smerodajný trend pre vyučovací proces. Na základe výsledkov bude možné vhodnejšie určiť oblasti a ciele výučby v príslušných predmetoch. Public work category Scientific titles in home not carented magazines and other year-books Database PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ No. of Archival Copy E24 00345-001, kópia plného textu References PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Numbers 2024: Special Issue
File name Size Typ prístupu Plný text PDF 625.2 KB from the SEK IP address after logging in article
Number of the records: 1