Number of the records: 1  

Kvalita bankovních úvěrů v koronavirové krizi

  1. Title Kvalita bankovních úvěrů v koronavirové krizi
    Parallel titleThe Quality of Bank Loans in the Coronavirus Crisis
    Author infoDavid Michelini
    Author Michelini David
    Source document Trendy v podnikání : vědecký časopis Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni. Č. 1 (2023), s. 34-45. - Plzeň : Vydavatelství ZČU v Plzni, 2023. ISSN 2788-0079
    DOI 10.24132/jbt.2023.13.1.34_45
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageCzech
    Country of EditionCzech Republic
    Keywords úver bankový * pôžičky * koronavírus * koronakríza * Česko
    AnnotationTento článok sa zaoberá problematikou nesplácaných bankových úverov v čase koronavírusovej krízy a poskytuje cenné pohľady na odvetvia klasifikované systémom NACE (štatistická klasifikácia ekonomických činností), ktoré boli najviac ovplyvnené z hľadiska kvality bankové úvery v Českej republike. Hlavným cieľom je identifikovať najviac postihnuté ekonomické sektory v Českej republike na základe počtu nesplácaných úverov. Sekundárnym cieľom je porovnanie počtu zlyhaných bankových úverov medzi údajmi za Českú republiku a Európsku úniu. Článok začína popisom vývoja pandémie Covid-19 a opatreniami a kompenzáciami, ktoré zaviedla vláda Českej republiky. Následne definuje zlyhané bankové úvery a uvádza prehľad počtu zlyhaných bankových úverov v Českej republike ako celku. Časť výsledkov a diskusia sa zaoberá podrobnou analýzou zlyhaných bankových úverov podľa uvedenej klasifikácie NACE. Údaje použité na dosiahnutie stanovených cieľov pochádzali od Európskeho orgánu pre bankovníctvo a boli porovnávané a vizualizované v grafoch. Zistilo sa, že najviac postihnutým sektorom v Českej republike aj v Európskej únii je sektor I – ubytovanie, stravovacie služby a pohostinstvo.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2023: 1

    File nameSizeTyp prístupu
    Plný text PDF468.8 KBpublicly available
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.