Number of the records: 1  

Inovačný potenciál podnikov na SR vo väzbe na potravinársky priemysel

  1. SYS0289625
    LBL
      
    $$$$$naa$$22$$$$$$$$450$
    005
      
    20240502074434.8
    035
      
    $a 1002468 $2 CREPC2
    100
      
    $a 20230103d2022łłłłm--y0sloc0103----ba
    101
    0-
    $a slo $d eng
    102
      
    $a SK
    200
    1-
    $a Inovačný potenciál podnikov na SR vo väzbe na potravinársky priemysel $d Innovation Potential of Enterprises in the Slovak Republic in Relation to the Food Industry $f Alexandra Biela
    301
      
    $a I-22-111-00
    330
      
    $a Príspevok je zameraný na teoretickú analýzu inovácií ako konceptu, ako aj kategorizáciu jednotlivých typov technologických a netechnologických inovácií a inovačných aktivít v podnikoch. Zameriava sa na definovanie rozdielu medzi inováciou a invenciou a tiež na faktory, ktoré ovplyvňujú implementáciu inovácií v podniku. Hlavným cieľom príspevku je prostredníctvom teoretickej analýzy zovšeobecniť poznatky súvisiace s inováciami v podnikoch s dôrazom na jednotlivé typy inovácií, ktoré determinujú inovačný potenciál podnikov. Výsledkom príspevku je komparatívna analýza inovačných aktivít výrobných podnikov pôsobiacich na území Slovenskej republiky v potravinárskom priemysle. Na základe vykonaného výskumu môžeme konštatovať, že inovačný potenciál firiem pôsobiacich na území SR v potravinárskom priemysle má stúpajúcu tendenciu. Väčšina inovačných aktivít má technologický charakter, vo forme pozitívnych zmien produktov a výrobných procesov.
    463
    -1
    $1 001 eu_un_cat*0289606 $1 010 $a 978-80-225-4992-9 $1 200 1 $a Ekonomika, financie a manažment podniku XVI. $b elektronický zdroj $d Economy, Finance and Business Management XVI. : Proceedings of Scientific Papers on the Occasion of the Science and Technology Week $d Ökonomik, Finanzen und Management von Unternehmen XVI. : das Sammelbuch der Wissenschaftlichen Beiträge zur Woche der Wissenschaft und Technik $e zborník vedeckých statí pri príležitosti Týždňa vedy a techniky $f zostavovatelia (Editors): Peter Markovič, Miroslav Tóth $g recenzenti (Reviewers): Miroslav Grznár, Ľuboslav Szabo $v S. 57-66 $1 210 $a Bratislava $c Vydavateľstvo EKONÓM $d 2022 $1 215 $a CD-ROM 310 s. [29,50 AH] $1 702 1 $3 eu_un_auth*p0049012 $a Markovič $b Peter $4 340 $1 702 1 $3 eu_un_auth*p0048914 $a Tóth $b Miroslav $4 340 $1 702 1 $3 eu_un_auth*p0020403 $a Grznár $b Miroslav $4 675 $1 702 1 $3 eu_un_auth*p0022030 $a Szabo $b Ľuboslav $4 675
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*0041174 $a priemysel potravinársky
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0002488 $a inovácia
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0007109 $a výroba
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0006435 $a technológie nové
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0004317 $a podnik výrobný
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0005739 $a Slovensko
    700
    -1
    $3 eu_un_auth*0067121 $a Biela $b Alexandra $p EUBFPMKML $4 070 $9 100 $f 1995- $q I $T Katedra manažmentu výroby a logistiky FPM
    801
    -0
    $a SK $b BA004 $c 20230103 $g AACR2
    T85
      
    $x existuji fulltexy
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.