Number of the records: 1
Vybrané aspekty ekonomiky potravinárskeho priemyslu a zahranično-obchodná výmena krajín EÚ
Názov Vybrané aspekty ekonomiky potravinárskeho priemyslu a zahranično-obchodná výmena krajín EÚ Preklad názvu Selected aspects of food industry economics and foreign trade of EU countries. Autorské údaje Dagmar Matošková, Jozef Gálik Autor Matošková Dagmar Spoluautori Gálik Jozef Zdrojový dokument Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 17, č. 1 (2017), s. 31-52. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2017. ISSN 1338-6336 Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Heslá agropotravinárstvo * obchod zahraničný * hodnota pridaná * dovoz * vývoz * mzdy * sebestačnosť * výroba poľnohospodárska * potravinárstvo * Slovensko * Európska únia Anotácia Analýza ekonomicko-sociálnych aspektov potravinárskeho priemyslu a zahraničnej agropotravinárskej obchodnej výmeny krajín EÚ. Vývoj vybraných ukazovateľov na úrovni celého sledovaného zoskupenia, aj na úrovni jednotlivých štátov a odborov. Z analýzy vyplýva, že produkcia potravín a nápojov v EÚ rastie. Najväčším producentom potravín je Nemecko, príspevok SR je minimálny. Väčšina starých členských krajín EÚ dosahuje niekoľkonásobne vyššiu produktivitu práce z pridanej hodnoty ako SR. Finančný objem agropotravinárskeho zahraničného obchodu EÚ sa postupne zvyšuje, pričom dlhodobo dosahuje zápornú obchodnú bilanciu s agrárnymi komoditami a kladnú obchodnú bilanciu s potravinárskymi komoditami. Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2017: 1
Názov súboru Veľkosť Typ prístupu Plný text PDF 2.2 MB z IP adresy SEK po prihlásení article
Number of the records: 1