Number of the records: 1
Support for the Food Industry in the Slovak Republic
Title Support for the Food Industry in the Slovak Republic Translation Podpora potravinárskeho priemyslu v Slovenskej republike Author info Kornélia Lovciová Author Lovciová Kornélia EUBFHIKUA - Katedra účtovníctva a audítorstva FHI Source document International Scientific Days 2022: Efficient, Sustainable and Resilient Agriculture and Food Systems – The Interface of Science, Politics and Practice : Conference Proceedings. Pp. 96-104. - Nitra : Slovak University of Agriculture in Nitra, 2022 ; International Scientific Days 2022: Efficient, Sustainable and Resilient Agriculture and Food Systems – The Interface of Science, Politics and Practice International Scientific Conference. ISBN 978-80-552-2507-4 DOI https://doi.org/10.15414/isd2022.s1.10 Document kind schedule of articles from year books Language English Country of Edition Slovak Republic Keywords priemysel potravinársky * sebestačnosť potravinová * rozvoj trvalo udržateľný * udržateľnosť * investovanie * výkazníctvo účtovné * podpora štátna * Slovensko * dohody medzinárodné * Európska únia Annotation Potravinársky priemysel zohráva dôležitú úlohu v hospodárskej politike a jeho rozvoj závisí od produktivity poľnohospodárstva. Poľnohospodárska produktivita sa v budúcnosti môže stať kľúčovou otázkou, pretože je potrebné nielen vyrábať viac, ale aj vyrábať udržateľným spôsobom. Možnosti účasti potravinárskych podnikov vo výzvach a podporných programoch schválených vládou Slovenskej republiky v aktuálnych strategických plánoch, ako aj poskytovanie dotácií na zelené investície do inovácií v potravinárskych podnikoch a zverejňovanie nefinančných informácií o úsilí budovať potravinársky priemysel v SR v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja stanovených vo výročnej správe v súlade so zákonom o účtovníctve, pretože potravinársky priemysel si v súčasnosti vyžaduje zmeny smerujúce k modernizácii, inovácii a transformácii výroby s efektívnejším využívaním zdrojov s cieľom zabezpečiť dostatok potravín pre obyvateľstvo v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja. Public work category Reports at home scientific conferences Database PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ No. of Archival Copy E22 00561-001, online
File name Size Typ prístupu Plný text PDF 1 MB verejne dostupné article
Number of the records: 1