Number of the records: 1  

Analýza a predikcia konkurencieschopnosti slovenského cukrovarníckeho a mäsového priemyslu na základe metódy PAM

  1. Title Analýza a predikcia konkurencieschopnosti slovenského cukrovarníckeho a mäsového priemyslu na základe metódy PAM
    TranslationAnalysis and prediction of competitiveness of the Slovak sugar and meat industry using the PAM method
    Author infoDagmar Matošková, Marianna Blahovics
    Author Matošková Dagmar
    Co-authors Blahovics Marianna
    Source document Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 4, č. 3 (2004), s. 23-28. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2004. ISSN 1335-6186
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageSlovak
    Country of EditionSlovak Republic
    systematics 339.137 - Konkurencia
    Keywords priemysel cukrovarnícky * mäsopriemysel * konkurencieschopnosť * trh medzinárodný * trh poľnohospodársky * trh vnútorný * analýzy * metódy * prognózy
    AnnotationHodnotenie konkurencieschopnosti cukrovarníckeho a mäsového priemyslu a jej možný vývoj do roku 2013. Súčasťou analýzy sú aj ukazovatele nominálnej a efektívnej ochrany. Ani jeden zo sledovaných priemyslov nedosiahol v roku 2002 na medzinárodných trhoch komparatívne výhody. V mäsovom priemysle by sme mali konkurencieschopnosť dosahovať na domácich trhoch v 2005-2007, na zahraničných trhoch od roku 2010, v cukrovarníckom priemysle komparatívne výhody na medzinárodných trhoch by sme mohli dosahovať krátko po vstupe do EÚ.
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2004: 1-4

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.