Number of the records: 1
Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách
SYS 0308200 LBL 00000naa--22^^^^^---450- 005 20250417084022.1 100 $a 20250417a2025łłłłm--y0sloc0103----ba 101 0-
$a slo $d slo 102 $a SK 200 1-
$a Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách $f Ivan Masár 330 $a Potravinový odpad vzniká vo všetkých etapách výroby a spotreby v rámci celého potravinového reťazca: v poľnohospodárskej prvovýrobe, potravinárskom priemysle, doprave, veľkoobchode a maloobchode, stravovacích službách a domácnostiach. V príspevku zameriame pozornosť na odvetvia maloobchodu a gastronomických služieb, kde sa tvorí takmer 1/5 z celkového objemu potravinového odpadu. Uvedieme príklady opatrení aplikované v maloobchode a stravovacích službách niektorých priemyselne vyspelých krajín, ktoré prispievajú k zníženiu potravinového odpadu. Predajcovia potravín, poskytovatelia stravovacích služieb, štátna správa a v neposlednom rade samotní spotrebitelia musia zvýšiť úsilie pri zavádzaní a využívaní opatrení na znižovanie potravinového odpadu. 463 -1
$1 001 eu_un_cat*0308186 $1 011 $a 1335-7808 $1 200 1 $a Odpady $e minimalizácia, zhodnocovanie a zneškodňovanie $e odborný dvojmesačník $v Roč. 25, č. 3-4 (2025), s. 5-9 $1 210 $a Bratislava $c Wolters Kluwer SR $d 2025 610 1-
$9 eu_un_auth*h0004572 $a potraviny 610 1-
$9 eu_un_auth*h0003940 $a odpad 610 1-
$9 eu_un_auth*h0003942 $a odpad komunálny 610 1-
$9 eu_un_auth*h0003943 $a odpad výrobný 610 1-
$9 eu_un_auth*h0003941 $a odpadky 610 1-
$9 eu_un_auth*h0003176 $a maloobchod 610 1-
$9 eu_un_auth*h0002229 $a gastronómia 610 1-
$9 eu_un_auth*h0003973 $a opatrenia 700 -1
$3 eu_un_auth*0010195 $a Masár $b Ivan $4 070 801 -0
$a SK $b BA004 $c 20250417 $g AACR2 T85 $x existuji fulltexy
Number of the records: 1