Number of the records: 1
Working Capital Management in the Food and Beverage Industry: Evidence From Listed European Companies
SYS 0292284 LBL 00000naa--22^^^^^---450- 005 20230509121026.3 017 70
$a 10.17221/383/2022-AGRICECON $2 DOI 100 $a 20230509a2023łłłłm--y0sloc0103----ba 101 0-
$a eng $d eng 102 $a CZ 200 1-
$a Working Capital Management in the Food and Beverage Industry: Evidence From Listed European Companies $f Özkaya Hakan, Şebnem Yaşar 330 $a Optimalizácia obežných aktív a zdrojov ich financovania je pre firmy veľmi dôležitá pre udržanie ich existencie s najvyššou mierou ziskovosti. Empirické dôkazy z potravinárskeho a nápojového priemyslu o účinkoch riadenia pracovného kapitálu (WCM - Working Capital Management) na ziskovosť sú však vzácne a zmiešané. Cieľom tejto štúdie je pochopiť, ako rôzne zložky WCM ovplyvňujú ziskovosť kótovaných európskych spoločností v oblasti potravín a nápojov (F&B). Na tento účel bola použitá metodológia statických panelových údajov na testovanie vzťahu medzi ziskovosťou a WCM meraným cyklom konverzie hotovosti a jeho komponentmi. Výsledky naznačujú negatívny vzťah medzi ziskovosťou a cyklom konverzie hotovosti. 463 -1
$1 001 eu_un_cat*0291881 $1 011 $a 1805-9295 $1 200 1 $a Agricultural Economics $b elektronický zdroj $v Vol. 69, no. 2 (2023), pp. 78-88 $1 210 $a Praha $c Czech Academy of Agricultural Sciences $d 2023 541 1-
$a Riadenie pracovného kapitálu v potravinárskom a nápojovom priemysle: dôkazy od kótovaných európskych spoločností 610 1-
$9 eu_un_auth*0063730 $a kapitál pracovný 610 1-
$9 eu_un_auth*0041174 $a priemysel potravinársky 610 1-
$9 eu_un_auth*h0005824 $a spoločnosti 610 1-
$9 eu_un_auth*h0002949 $a kótovanie 610 1-
$9 eu_un_auth*h0007501 $a zisk 610 1-
$9 eu_un_auth*h0003083 $a likvidita 610 1-
$9 eu_un_auth*h0002370 $a hotovosť 610 1-
$9 eu_un_auth*0009399 $a riadenie finančné 700 -1
$3 eu_un_auth*0087680 $a Hakan $b Özkaya $4 070 701 -1
$3 eu_un_auth*0087681 $a Yaşar $b Şebnem $4 070 801 -0
$a SK $b BA004 $c 20230509 $g AACR2 T85 $x existuji fulltexy
Number of the records: 1