1. Trendy rozvoja potravinárskej obalovej techniky
Title | Trendy rozvoja potravinárskej obalovej techniky | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Parallel title | Trends of food-package technology development | ||||||||
Author info | Igor Kačeňák | ||||||||
Author | Kačeňák Igor EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená | ||||||||
Source document | Vedecké state Obchodnej fakulty 2011 : [zborník]. S. [1-9]. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2011. ISBN 978-80-225-3326-3 | ||||||||
Výstup z projektu | KEGA 006EU-4/2011 E-learningová podpora výučby predmetu Tovaroznalectvo na stredných odborných školách | ||||||||
Note | KEGA 006EU-4/2011 | ||||||||
Document kind | schedule of articles from year books | ||||||||
Language | Slovak | ||||||||
Country of Edition | Slovak Republic | ||||||||
systematics | 621.798 - Balenie a obalová technika | ||||||||
Keywords | obaly * balenie * technika obalová * nanotechnológie * technológie nové * potraviny | ||||||||
Annotation | Vývoj obalového priemyslu bude v budúcich rokoch ovplyvnený niekoľkými faktormi. Jedným z nich je vývoj v oblasti technológií, ktoré zahrňujú zmeny v používaných materiáloch a technológiách. Aplikované moderné metódy balenia.Vákuové balenia a balenie v inertnom plyne. Aseptický spôsob balenia. Aktívne a inteligentné balenie. Inteligentné systémy balenia. Rádiofrekvenčná identifikácia – RFID. Nanotechnológie. Obaly pre mikrovlnný ohrev. Biodegradovateľné obalové materiály – bioplasty. Automatizácia baliaceho procesu. Požiadavky na obaly budúcnosti. | ||||||||
Public work category | Scientific titles in home noticed scientific year-books (not conference) | ||||||||
Database | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
No. of Archival Copy | E11 01865-030, originál dokumentu | ||||||||
|