1. Effects of corporate social responsibility on food safety
Title | Effects of corporate social responsibility on food safety | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Translation | Efekty korporátnej sociálnej zodpovednosti na potravinovú bezpečnosť. | ||||||||
Author info | You-Hua Chen, Pu-Yan Nie, Yong-Cong Yang | ||||||||
Author | Chen You-Hua | ||||||||
Co-authors | Nie Pu-Yan | ||||||||
Yang Yong-Cong | |||||||||
Source document | Agricultural economics. Vol. 63, no. 12 (2017), pp. 539-547. - Prague : Czech academy of agricultural sciences, 2017. ISSN 0139-570X | ||||||||
Document kind | schedule of articles from periodics | ||||||||
Language | English | ||||||||
Country of Edition | Czech Republic | ||||||||
Keywords | korporácie * zodpovednosť podniku spoločenská * monopoly * priemysel potravinársky * bezpečnosť * kvalita potravín * regulácia cenová * krajiny rozvojové * Čína * Brazília | ||||||||
Annotation | Štúdia ako prvá rozvíja teoretickú analýzu korporátnej sociálnej zodpovednosti v potravinárskom priemysle týkajúcej sa najmä potravinovej bezpečnosti a kvality. Zistenie, že aktívna cenová regulácia štátu nie je vhodným riešením, pretože znižuje kvalitu potravín, zatiaľ čo kvalita potravín znižuje zisky monopolov. Problém potravinovej bezpečnosti najmä v rozvojových krajinách, v Číne a v Brazílii. Praktická implementácia na dvoch modeloch. | ||||||||
Database | ARTICLES | ||||||||
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika | ||||||||
Bunches | 2017: 7-12 | ||||||||
|