1. Účtovanie stravovania prostredníctvom elektronických kariet
Title | Účtovanie stravovania prostredníctvom elektronických kariet |
---|---|
Author info | Terézia Urbanová |
Author | Urbanová Terézia |
Source document | Účtovníctvo ROPO a obcí v praxi : mesačník plný informácií z oblasti účtovníctva, daní, práva a miezd pre rozpočtové, príspevkové organizácie a obce. Roč. 15, č. 10 (2020), s. 17-19. - Bratislava : Wolters Kluwer, 2020. ISSN 1337-0197 |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
Keywords | stravovanie zamestnancov * zamestnávatelia * príspevky nenávratné * účtovanie * elektronizácia * karty čipové |
Annotation | Podľa §152 zákona č.311/2001 Z.z. Zákonník práce v znp., zamestnávateľ je povinný zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie zodpovedajúce zásadam správnej výživy priamo na pracoviskách alebo v ich blízkosti. Zamestnávateľ prispieva na stravovanie v sume najmenej 55% ceny jedla. Jednou z možností zabezpečenia stravovania je stravovanie zamestnancov prostredníctvom elektronických kariet. |
Database | ARTICLES |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Bunches | 2020: 1-12 |