1. Hygiena v provozovnách stravovacích služeb
Title | Hygiena v provozovnách stravovacích služeb | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Parallel title | Hygiene in Catering Services | ||||||||
Translation | Hygiena v prevádzkach stravovacích služieb | ||||||||
Author info | Pavla Burešová, Květoslava Šustová, Miroslav Fišera, Stanislav Kráčmar | ||||||||
Author | Burešová Pavla | ||||||||
Co-authors | Šustová Květoslava | ||||||||
Fišera Miroslav | |||||||||
Kráčmar Stanislav | |||||||||
Source document | Journal of Tourism, Hospitality and Commerce : vědecko-odborný recenzovaný časopis. Roč. 11, č. 2 (2020), s. 8-15. - Brno : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Brno, 2020. ISSN 1804-3836 | ||||||||
Document kind | schedule of articles from periodics | ||||||||
Language | Czech | ||||||||
Country of Edition | Czech Republic | ||||||||
Keywords | gastronómia * zariadenia stravovacie * hygiena * hygiena výživy * jedlá * predpisy * pandémia * koronavírus * ochrana zdravia | ||||||||
Annotation | Stručný pohľad na súčasné stravovacie služby s ohľadom na využívanie a dodržiavanie hygienických štandardov, aj v kontexte zvýšených požiadaviek na hygienu v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Predpisy a smernice v rámci Európskej únie, nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) o hygiene potravín a legislatívna situácia v Českej republike. Kľúčové hygienické predpisy v stravovacích službách a ich súčasný stav z hľadiska uskutočnených hygienických kontrol. Najčastejšie kontaminácie spôsobené z dôvodu nevhodného spôsobu skladovania surovín, prípravy či podávania jedla a osobnej hygieny pracovníkov. | ||||||||
Database | ARTICLES | ||||||||
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika | ||||||||
Numbers | 2020: 2 | ||||||||
|