1. Mliečne výrobky sa ustálili
| Title | Mliečne výrobky sa ustálili |
|---|---|
| Author info | Peter Kapitán |
| Author | Kapitán Peter |
| Source document | Tovar & Predaj. Č. 76 (3-4) (2024), s. 34-36. - Praha : ATOZ Marketing Services, 2024. ISSN 1805-0549 |
| Document kind | schedule of articles from periodics |
| Language | Slovak |
| Country of Edition | Czech Republic |
| Keywords | výrobky živočíšne * mlieko * priemysel mliekarský * výživa * dopyt spotrebiteľský * správanie spotrebiteľa |
| Annotation | Zdravý životný štýl rámcuje spotrebiteľské nálady už niekoľko rokov. Jedným z hitov posledných rokov sú produkty obohatené o bielkoviny, prípadne výrobky, ktoré priamo vysoké množstvo bielkovín obsahujú. Zaručene funguje, ak je na obale vyzdvihnutý obsah proteínov. Samy osebe sú skvelým zdrojom proteínov, teda bielkovín, mliečne výrobky. No práve v ich konzumácii majú ľudia na Slovensku dlhodobo rezervy. Podľa posledných štatistických údajov obyvateľ Slovenska zje približne o 45 kíl mlieka menej, než je odporúčaná dávka. |
| Database | ARTICLES |
| References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
| Numbers | 2024: 76 |