1. Využitie štartovacích kultúr v mäsovom priemysle
Title | Využitie štartovacích kultúr v mäsovom priemysle |
---|---|
Translation | The Use of starting cultures in the meat industry |
Author info | Ladislav Staruch, František Strmiska |
Author | Staruch Ladislav |
Co-authors | Strmiska František |
Source document | Výživa a zdravie : časopis pre výživu. Roč. 46, č. 1 (2001), s. 17-19. - Bratislava : Slovenská spoločnosť pre výživu, 2001. ISSN 0042-9406 |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
systematics | 663/664 - Potravinárstvo |
Keywords | mäso * výrobky poľnohospodárske * konzervovanie potravín * mäsopriemysel |
Annotation | Za jednu z najstarších konzervačných metód sa považuje fermentácia. História vývinu fermentovaných mäsových výrobkov. Technológia výroby fermentovaných mäsových výrobkov. Štartovacie kultúry a význam ich aplikácie. Tvorba kyseliny mliečnej. Vývoj a stabilita farby, chute a vône. Požiadavky na štartovacie kultúry. |
Database | ARTICLES |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Numbers | 2001: 1-4 |