1. Regionálna gastronómia ako súčasť produktu cestovného ruchu
Title | Regionálna gastronómia ako súčasť produktu cestovného ruchu |
---|---|
Author info | Jaroslava Marušková |
Author | Marušková Jaroslava |
Source document | Ekonomická revue cestovného ruchu : vedecký časopis Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela. Roč. 40, č. 4 (2007), s. 243-247. - Banská Bystrica : Ekonomická fakulta UMB, 2007. ISSN 0139-8660 |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
systematics | 338.48 - Cestovný ruch. Politika cestovného ruchu |
Keywords | ruch cestovný domáci * ruch cestovný aktívny * služby * ponuka * gastronómia * kultúra * národ * regióny * propagácia * Slovensko |
Annotation | Gastronómia ako neoddeliteľná súčasť kultúrneho dedičstva národa. Význam regionálnej gastronómie pri tvorbe produktu cestovného ruchu. Medzinárodné hnutie slow food zamerané proti degradujúcim účinkom rýchleho stravovania typu fast food. Vznik tzv. archy chutí, ktorej úlohou je spísať a zachovať tradičné jedlá a potraviny, ktorým hrozí zánik. Národná gastronomická ponuka ako súčasť motivačného cestovného ruchu. Nevyhnutnosť venovať pozornosť slovenskej gastronómii v medzinárodnej propagácii. |
Database | ARTICLES |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Numbers | 2007: 1-4 |