1. Public Atitudes to GM Foods. The Balancing of Risks and Gains
Title | Public Atitudes to GM Foods. The Balancing of Risks and Gains |
---|---|
Translation | Verejný postoj ku GM potravinám. Vyvažovanie rizík a ziskov |
Author info | John Hudson, Anetta Čaplánová, Marcel Novák |
Author | Hudson John |
Co-authors | Čaplánová Anetta EUBFNHKET - Katedra ekonómie FNH |
Novák Marcel EUBFNHKET - Katedra ekonómie FNH | |
Source document | Appetite. Vol. 92 (2015), pp. 303-313 online. - London : Elsevier Applied Science. ISSN 1095-8304 |
Note | Registrovaný: Scopus |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | English |
Country of Edition | Great Britain |
systematics | 316.6 - Sociálne správanie. Psychologická sociológia. Sociálna psychológia |
Keywords | potraviny modifikované geneticky * modernizácia technológie * inžinierstvo génové * rozvoj vedeckotechnický * mienka verejná |
Annotation | Faktory tvorby názoru verejnosti na geneticky modifikované potraviny. Sociánoekonomické faktory, vnímanie prirodzenosti produktu a vplyvu na životné prostredie a uprednostnenie cisgenézy pred transgenézou. Modelovanie postoja verejnosti k GM potravinám. Vedomosti, vedecké pozadie, vzdelanie rodičov a náboženstvo ako hlavné faktory pri tvorbe povedomia o GM potravinách. |
Public work category | Scientific titles in foreign carented magazines and noticed year-books |
Registered in | WOS |
Registered in | SCOPUS |
Database | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
No. of Archival Copy | E15 01143-001, kópia plného textu |