1. Sladidlá a ich využitie v potravinárstve a nápojovom priemysle
Title | Sladidlá a ich využitie v potravinárstve a nápojovom priemysle | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Translation | Sweeteners and their Use in the Food and Beverage Industry | ||||||||
Author info | Ján Durec, Dagmar Kozelová, Martina Fikselová | ||||||||
Author | Durec Ján | ||||||||
Co-authors | Kozelová Dagmar | ||||||||
Fikselová Martina | |||||||||
Source document | Journal of tourism, hospitality and commerce : vědecko-odborný recenzovaný časopis. Roč. 9, č. 2 (2018), s. 37-44. - Brno : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Brno, 2018. ISSN 1804-3836 | ||||||||
Document kind | schedule of articles from periodics | ||||||||
Language | Slovak | ||||||||
Country of Edition | Czech Republic | ||||||||
Keywords | nápoje nealkoholické * cukor * potravinárstvo * gastronómia * zdravie * choroby civilizačné | ||||||||
Annotation | Charakteristika sladidiel ako prídavných látok, ich rozdelenie, prírodné a umelé sladidlá. Vplyv sacharidov na stúpajúci výskyt civilizačných ochorení. Využívanie alternatívnych sladidiel v nápojovom priemysle. Používanie prírodných sladidiel v domácnostiach. Problematika tzv. funkčných nápojov a výživových tvrdení, gastronómii a potravín nového typu. | ||||||||
Database | ARTICLES | ||||||||
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika | ||||||||
Bunches | 2018: 1-2 | ||||||||
|