Významné aspekty udržateľného rozvoja : zborník vedeckých statí. S. 13-20. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2022 / Jarossová Malgorzata Agnieszka ; Hlavatý Ivan ; Krzywonos Małgorzata ; Gubíniová Katarína. ISBN 978-80-225-5002-4
Činnosť spoločností ponúkajúcich externe dodávané služby krabičkovej diéty odráža potreby deklarované dnešnými spotrebiteľmi. Denne dodávaný súbor jedál ponúkaných v jednorazových obaloch vyhodený zákazníkmi do odpadu má negatívny vplyv na životné prostredie. Účelom tohto článku je pokúsiť sa načrtnúť alternatívy k bežne používaným obalom na jedno použitie v odvetví diétneho stravovania a mieru preferencie ich nákupu spotrebiteľmi. Zákazníci dietetických stravovacích spoločností boli empiricky skúmaní. Ako kvalitatívna výskumná technika bol použitý individuálny hĺbkový rozhovor. Z empirickej štúdie vyplynulo, že zákazníci nejakým spôsobom požadujú od podnikov udržateľné správanie, ale nie sú ochotní investovať svoj vlastný kapitál pre celkové dobro.
Public work category
Scientific titles in home noticed scientific year-books (not conference)
Database
PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
No. of Archival Copy
E23 00058-003, kópia plného textu
File name
Size
Typ prístupu
Plný text PDF
102.3 KB
z IP adresy SEK po prihlásení
This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about
how we use cookies.