1. Hygienické zabezpečenie výroby a predaja požívatín
Title | Hygienické zabezpečenie výroby a predaja požívatín |
---|---|
Author info | Ján Ondrejka |
Author | Ondrejka Ján |
Source document | Výživa a zdravie. Roč. 40, č. 9 (1995), s. 177-179 |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
systematics | 613 - Hygiena. Starostlivosť o zdravie |
Keywords | hygiena výživy * potraviny * kontrola * kvalita výrobkov * ochrana zdravia * smernice * Európska únia * dozor štátny * HACCP * legislatíva * Slovensko |
Annotation | Zabezpečenie akosti a zdravotnej bezchybnosti požívatín dvomi spôsobmi: systematickou kontrolou a riadením a ovládaním procesov ich výroby spôsobom, ktorý vylúči vznik zdravotne chybných požívatín. Systémy kontroly hygieny požívatín a ich aplikácia v legislatíve Rady Európy a harmonizácia legislatívy SR s požiadavkami EÚ. Jednotlivé súčasti systému kontroly požívatín označovaného pod názvom HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). |
Database | ARTICLES |