1. Cutting the working hours
Title | Cutting the working hours |
---|---|
Translation | Zkracování pracovní doby |
Author info | Pavel Tomšík |
Author | Tomšík Pavel |
Source document | Agricultural economics = Zemědělská ekonomika : an international journal = mezinárodní vědecký časopis. Roč. 47, č. 4 (2001), s. 145-147. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2001. ISSN 0139-570X |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | English |
Country of Edition | Czech Republic |
systematics | 331.31/.32 - Pracovná doba. Dovolenka |
Keywords | čas pracovný * skracovanie času pracovného * doba pracovná * týždeň pracovný * čas pracovný pohyblivý |
Annotation | Skracovanie pracovnej doby ako celosvetový problém. Patrí medzi procesy, ktoré môžu náhle ovplyvňovať podniky prostredníctvom legislatívneho nariadenia. Súčasným trendom je prechod na 35 hodinový pracovný týždeň. Proces skracovania dĺžky pracovného času rozdelený na tri časti: 1. Štrukturálny efekt. 2. Rozvoj pracovných režimov pod hranicou kolektívnej normy. 3. Kolektívne skracovanie dĺžky pracovného času. Individuálne formy redukcie pracovného času. |
Database | ARTICLES |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Numbers | 2001: 1-6 |