1. Naozaj sú biopotraviny zdravšie?
Title | Naozaj sú biopotraviny zdravšie? |
---|---|
Author info | Terézia Šinková |
Author | Šinková Terézia |
Source document | Slovenský Výber : mesačník manažmentu obchodu. Roč. 10, č. 7-8 (2006), s. 12-13. - Bratislava : SON MEDIA, 2006. ISSN 1335-9266 |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
systematics | 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy |
Keywords | bioprodukty * poľnohospodárstvo alternatívne * potraviny * bezpečnosť potravinová * riziko * kontrola * Slovensko |
Annotation | Chemická bezpečnosť konvenčných a ekologicky produkovaných potravín. Európska stratégia potravinovej bezpečnosti je zabezpečenie čistých, zdravých potravín "od farmy až po stôl". Charakteristika biopotravín. Prvoradým zámerom ekologického poľnohospodárstva je rešpektovanie rovnováhy medzi človekom, poľnohospodárstvom a životným prostredím. Porovnanie rizík vyplývajúcich z kontaminácie konvenčných a ekologických produktov. Nebezpečenstvá bioproduktov sú pod kontrolou. |
Database | ARTICLES |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Numbers | 2006: 1-12 |