1. Funkcionálna analýza rozptylu: prípadová štúdia z potravinárskeho priemyslu
SYS | 0289324 | |
---|---|---|
LBL | $$$$$naa$$22$$$$$$$$450$ | |
005 | 20240502074431.4 | |
035 | $a 642334 $2 CREPC2 | |
100 | $a 20221209d2022łłłłm--y0sloc0103----ba | |
101 | 0- | $a slo $d slo $d eng |
102 | $a SK | |
200 | 1- | $a Funkcionálna analýza rozptylu: prípadová štúdia z potravinárskeho priemyslu $d Functional Analysis of Variance: Case Study From Food Industry $f Peter Knížat |
330 | $a Technologický pokrok v informačných systémoch poskytol možnosť zaznamenávať veľmi veľké súbory dát, ktorý tiež umožňuje meranie fyzikálnych alebo sociálnych fenoménov presnejším spôsobom. Dáta v takýchto viacrozmerných súboroch sa dajú transponovať do matematických, tzv. funkcionálnych, objektov pre pozorované vzorky. Štatistická terminológia určená na spracovanie tohto druhu viacrozmerných matematických objektov sa nazýva analýza funkcionálnych dát. V tomto článku predstavíme teoretický rámec, ktorý transponuje reálne dáta na funkcionálne a definuje tieto matematické objekty v štatistickej metóde analýzy rozptylu. V prípadovej štúdii z potravinárskeho priemyslu ukážeme aplikáciu tohto teoretického rámca na pozorované dáta, ktorej cieľom bude overenie, či je možné určiť obsah tuku vo vzorke mäsa na základe spektrálnych absorbancií meraných infračerveným analyzátorom. | |
463 | -1 | $1 001 eu_un_cat*0289289 $1 010 $a 978-80-225-5006-2 $1 200 1 $a Nové trendy v ekonometrii a operačním výzkumu $b elektronický zdroj $e mezinárodní vědecký seminář, 30. listopad - 2. prosinec 2022, Praha $f editor: Brian König, web editor: Martin Lukáčik $g recenzenti: Adam Borovička, Michal Fendek, Marián Goga ...[et al.] $v S. 71-77 $1 210 $a Bratislava $c Vydavateľstvo EKONÓM $d 2022 $1 215 $a [149 s.] [9,22 AH] $1 702 1 $3 eu_un_auth*0015721 $a König $b Brian $4 340 $1 702 1 $3 eu_un_auth*p0050171 $a Lukáčik $b Martin $4 340 $1 702 1 $3 eu_un_auth*0040402 $a Borovička $b Adam $4 675 $1 702 1 $3 eu_un_auth*p0020473 $a Fendek $b Michal $4 675 $1 702 1 $3 eu_un_auth*p0021900 $a Goga $b Marián $4 675 $1 710 12 $a Nové trendy v ekonometrii a operačním výzkumu 2022 $b Mezinárodní vědecký seminář $e Praha, Česko $f 30.11.2022-02.12.2022 |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*0041174 $a priemysel potravinársky |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*0057297 $a analýza dát |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0006187 $a systémy informačné |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0003232 $a matematika |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0006284 $a štatistika |
700 | -1 | $3 eu_un_auth*0086434 $a Knížat $b Peter $f 1980- $p EUBFHIKOV $9 100 $q E $4 070 $T Katedra operačného výskumu a ekonometrie FHI |
801 | -0 | $a SK $b BA004 $c 20221209 $g AACR2 |
T85 | $x existuji fulltexy |