1. Analýza a predikcia vybraných odborov potravinárskeho priemyslu
Title | Analýza a predikcia vybraných odborov potravinárskeho priemyslu |
---|---|
Translation | Analysis and prediction of selected branches of the food industry |
Author info | Dagmar Matošková |
Author | Matošková Dagmar |
Source document | Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 5, č. 1 (2005), s. 47-54. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2005. ISSN 1335-6186 |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
systematics | 663/664 - Potravinárstvo |
Keywords | potravinárstvo * cestoviny * múka * výroba * konkurencieschopnosť * výhody komparatívne * ukazovatele * náklady * Slovensko * Európska únia * analýzy * prognózy dlhodobé |
Annotation | V článku je hodnotená konkurencieschopnosť podnikov vyrábajúcich mlynské, cestovinárske, pekárske a pečivárenské produkty v roku 2002 a jej možný vývoj do roku 2013 na základe metódy matice analýzy politiky - PAM. Súčasťou analýzy sú aj ukazovatele nominálnej a efektívnej ochrany. Komparatívne výhody dosiahli v roku 2002 všetky sledované priemyselné odbory okrem cestovinárskeho. Na domácich trhoch bol neúspešný len pekárenský priemysel. Predpovede situácie po vstupe SR do EÚ. |
Database | ARTICLES |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Numbers | 2005: 1-4 |