1. A General equlibrium analysis of food industry considering the food quality
Title | A General equlibrium analysis of food industry considering the food quality | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Translation | Analýza všeobecnej rovnováhy v potravinárskom priemysle so zreteľom na kvalitu potravín | ||||||||
Author info | Pu-Yan Nie, You-Hua Chen | ||||||||
Author | Nie Pu-Yan | ||||||||
Co-authors | Chen You-Hua | ||||||||
Source document | Agricultural economics. Vol. 60, no. 7 (2014), s. 301-308. - Prague : Czech academy of agricultural sciences, 2014. ISSN 0139-570X | ||||||||
Document kind | schedule of articles from periodics | ||||||||
Language | English | ||||||||
Country of Edition | Czech Republic | ||||||||
systematics | 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy | ||||||||
Keywords | rovnováha dynamická * bezpečnosť potravinová * kvalita potravín * priemysel potravinársky * regulácia trhu | ||||||||
Annotation | Model dynamickej rovnováhy na základe množstva a kvality potravín. Dopady konkurencie na ceny, výkon, zisk a sociálny blahobyt. Tri závery výskumu: Vyššia konkurencia znižuje kvalitu potravín; Regulácie zvyšujú kvalitu len krátkodobo; Dopady (negatívne) regulácie znášajú výhradne výrobcovia, spotrebitelia profitujú. | ||||||||
Database | ARTICLES | ||||||||
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika | ||||||||
Numbers | 2014: 7-12 | ||||||||
|