1. Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách
SYS | 0308200 | |
---|---|---|
LBL | 00000naa--22^^^^^---450- | |
005 | 20250417084022.1 | |
100 | $a 20250417a2025łłłłm--y0sloc0103----ba | |
101 | 0- | $a slo $d slo |
102 | $a SK | |
200 | 1- | $a Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách $f Ivan Masár |
330 | $a Potravinový odpad vzniká vo všetkých etapách výroby a spotreby v rámci celého potravinového reťazca: v poľnohospodárskej prvovýrobe, potravinárskom priemysle, doprave, veľkoobchode a maloobchode, stravovacích službách a domácnostiach. V príspevku zameriame pozornosť na odvetvia maloobchodu a gastronomických služieb, kde sa tvorí takmer 1/5 z celkového objemu potravinového odpadu. Uvedieme príklady opatrení aplikované v maloobchode a stravovacích službách niektorých priemyselne vyspelých krajín, ktoré prispievajú k zníženiu potravinového odpadu. Predajcovia potravín, poskytovatelia stravovacích služieb, štátna správa a v neposlednom rade samotní spotrebitelia musia zvýšiť úsilie pri zavádzaní a využívaní opatrení na znižovanie potravinového odpadu. | |
463 | -1 | $1 001 eu_un_cat*0308186 $1 011 $a 1335-7808 $1 200 1 $a Odpady $e minimalizácia, zhodnocovanie a zneškodňovanie $e odborný dvojmesačník $v Roč. 25, č. 3-4 (2025), s. 5-9 $1 210 $a Bratislava $c Wolters Kluwer SR $d 2025 |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0004572 $a potraviny |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0003940 $a odpad |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0003942 $a odpad komunálny |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0003943 $a odpad výrobný |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0003941 $a odpadky |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0003176 $a maloobchod |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0002229 $a gastronómia |
610 | 1- | $9 eu_un_auth*h0003973 $a opatrenia |
700 | -1 | $3 eu_un_auth*0010195 $a Masár $b Ivan $4 070 |
801 | -0 | $a SK $b BA004 $c 20250417 $g AACR2 |
T85 | $x existuji fulltexy |